ROOT CANAL TREATMENT

WHAT IS ROOT CANAL TREATMENT?

Er der kommet betændelse i tanden, eks. ved knækket tand, hul tæt ved nerven eller noget helt andet, som kræver en rodbehandling? Når der opstår huller i tænderne, kan det nå helt ned til tandroden, derfor er det nemt for bakterier at trænge ned til roden. Betændelse kan også opstå, hvis man har knækket en tand og det ikke er behandlet i en længere periode. Tandrodsbetændelse er betændelse i roden, hvor der er betændelse ved nerven. Det kan gøre ondt at have rodbetændelse, men i nogle tilfælde kan det ikke mærkes, fordi nerven allerede er død.

How a root canal is performed:

Med en rodbehandling går man ind og fjerner betændelsen. Dette gøres ved at bore et hul ned til tandens rodkanal, hvor nerven sidder. Der kan være flere kanaler ved tanden. Derefter fjernes nerven og det betændte rod, og bagefter desinficeres rodkanaler og erstatter den betændte nerve med en kunstig nerve. Når nerven er erstattet, skal der sættes en plastfyldning på tanden. Vi anbefaler krone efter ca. 6-12 mdr. for at beskytte tanden, fordi den bliver mere skrøbelig efter rodbehandling.

Should we contact you?

Would you like to know more about the treatment or make an appointment? Fill in the form and we will call you within 24 hours.
en_GB