TANDUDTRÆKNING

Tandudtrækning/ fjernelse af en tand sker hvis en tand ikke kan reddes ved eks. knækket for meget af en tand. Ved en tandudtrækning lægges en lokal bedøvelse, som sikrer at behandlingen foregår smertefrit. Inden behandlingen påbegyndes, kontrolleres bedøvelsen og nogle tilfælde kan det være nødvendigt at supplere med mere bedøvelse for at opnå den optimale effekt. Når bedøvelsen virker fjernes tanden. Først skal den løsnes og efterfølgende trækkes ud med en tang.

EFTER TANDUDTRÆKNING

Når bedøvelsen er væk vil det være ømt og lettere smerter i det område, hvor tanden er fjernet. Dette er helt normalt i forbindelse med behandlingen. For at forebygge smerterne kan du tage et par smertestillende tabletter, inden bedøvelsen forsvinder helt.

HVORDAN SKAL MAN FORHOLDE SIG EFTER TANDUDTRÆK?

Det er helt almindeligt, at kinden og tandkød hæver op, når man har fået trukket en tand ud. Der kan anvendes kolde omslag direkte på hævelsen for at mindske hævelsen. Det kan gøres i et kvarter hver time de første par timer. Nogle vil desuden opleve, at kinden bliver blå-gul. Dette er helt normalt, og vil forsvinde i løbet af nogle dage. Vokser hævelsen så kontakt os.

Efter tandudtrækning skal fysisk aktivitet undgås da det øger blodtrykket og blødningen fortsætter. Indtagning af føde skal helst være koldt og flødende. En god mundhygiejne er vigtigt for, at der ikke går infektion i såret, men undgå at børste direkte på såret de første dage. Den første dag skal såret have ro, derfor må man ikke skylle munden den første dag. Dagene efter kan der skylles med klorhexidin 0,1%, da dette nedsætter risikoen for infektion, men det skal ikke gøres i forbindelse med tandbørstning. Enten en time før eller efter tandbørstning, da  det modvirker hinanden. Undgå rygning, da dette mindsker sårhelingen.

Kontakt os gerne ved eventuelle spørgsmål om tandudtrækning eller andet. Har vi lukket, kontakt tandlægevagten ved akut.

Skal vi kontakte dig?

Vil du gerne vide mere om behandlingen eller bestille en tid? Udfyld formularen og vi ringer dig op inden for 24 timer.
da_DK