RØNTGEN

Røntgenbilleder benyttes for at kunne diagnosticere tænder og knogle ved en konsultation. Der findes forskellige former for røntgenbilleder. Ved et større behandlingsbehov kan vores OTP / panorama være en nødvendighed for at give det fulde overblik over dine tænder og kæber. Alt afhængig af situationen tages der forskellige former for røntgenbilleder.

FORSKELLIGE FORMER FOR RØNTGENBILLEDER

Der findes tre former for røntgenbilleder. Der findes det almindelige røntgenbillede, også kaldet enoralt billede. Ved dette røntgenbillede er der mulighed for at se tanden og rodspidsen.

Derudover findes der et OTP-røntgen, som giver en fuld oversigt over tænder og kæben. Den bruges meget ved implantat og kirurgi. Røntgen apparat står i et skilt rum.

Ved et almindeligt eftersyn vil det være fordel at tage bite-wings røntgenbillede for at kunne afgøre om der er fx er et hul i tænder. Den viser tændernes kroner og en del af knoglen. Bitewings tages mest ved tandeftersyn.

HVORNÅR SKAL DER TAGES RØNTGENBILLEDE?

Et røntgenbillede tages for, at se knoglen og de dele af tænderne, der ikke er helt synlige i munden. Det er ikke altid nødvendigt med et røntgenbillede.

Skal vi kontakte dig?

Vil du gerne vide mere om behandlingen eller bestille en tid? Udfyld formularen og vi ringer dig op inden for 24 timer.
da_DK